GRINDER LIKE COFFEE, GET IT?

GRINDER LIKE COFFEE, GET IT?
MORE INTERVIEWS THAN BARBERA WALTERS

Tuesday, August 28, 2018

AXE STEELER LOVE COFFEE!! THE GRINDER INTERVIEW

1. Please tell us about the about the band and its members.

ANSWER: AXE STEELER is satisfied at the beginning of 2015 by Javier Nuñez, Nehider Cabrera and at the time Adrian Castillo who wanted to capture all the feeling for Heavy Metal in this project; later Adrian had to leave the band for personal reasons and Luis Fernando joined us with whom we had already worked on previous projects, Jorge who we always admire for his great talent and Camilo who is an important factor when potentizing the compositions.

2. Who does the majority of the writing? Is it a group thing or does someone handle the writing duties?

ANSWER: Normally who is responsible for the lyric is Javier, so far the only song that has worked in a group is "Over The Top", in the rest of the songs there is always a member who does the music part, Javier includes the lyrics and and each one is impregnated with his particular style, for example Camilo makes the guitar arrangements, Jorge the drums and Luis the bass line, but the original composition is maintained.

3. Where is the band based out of? Where did you want to the band to end up? What was the dream city to have as your home base once you got out of your scene?

ANSWER: Certainty most of the members of the group are not originally from the city in which the band was established, however, we are very satisfied with the support that the city of Medellin has given us, this has always been characterized by having a high potential musical and a wonderful audience.

4. What is your genre? What bands do you use to explain to people what you sound like?

ANSWER: We really identify ourselves as a traditional Heavy Metal band with high touches of speed and aggressiveness, we are influenced by many heavy metal currents that have been around the world, however, the one that most resemble our sound is the heavy metal scene of the eighties years from Germany.

5. Can we buy anything from you Cd's shirts etc. and where can we buy them?

ANSWER: At the moment we are in the stage of post-production of our first full album by IRON SHIELD RECORDS from Berlin, this will go on the market on September 9th and will have a high range of distribution owing to the great potential of the label.

As for official merchandise of the band, we are working on it and we hope that in the last quarter of the year we have this resource.

6. Do you have studio time lined up anything new coming soon?

ANSWER: In these moments we are working on new songs, promoting a little more work in groups to be able to fully exploit the resources of each member, we hope next year to have an EP and be able to give many concerts.

7. Have you ever been on tour? If so where and with who?

ANSWER: Since we started, we have had the opportunity to share the stage with great bands of the Heavy Metal world. We had the opportunity to attend one of the biggest heavy metal festivals that has been made in South America at the beginning of this year, this festival was the EVIL CONFRONTATION in which we had the opportunity to share the stage with ANGEL WITCH, DEMOLITION HAMMER, DEAD LORD, and great bands from the American continent such as LUCIFER'S HAMMER, BLIZZARD HUNTER, VOLTAX.

At the same time we have scheduled a concert at the end of October where we will share the stage in the city of Bogotá with PILEDRIVER, MEDIEVAL STEEL and GLACIER, bands that are direct influence of the band and of which we are very proud.

8. What is your favorite band? Who are the bands who influenced you?

ANSWER: Actually they are many, we are always in constant search of bands of the eighties specifically of heavy metal, to mention some that are great influence we have bands like REPRESSION (Ger), POKOLGEP (Hun), OSSIAN (Hun), SORTILEGE (Fra) , WITCHFYNDE (Uk), MANILLA ROAD (Usa), OMEN (Usa), among many others that have been a pillar for our musical training.

9. Do you have a website? And do I have to verify that I am 18 to enter it?

ANSWER: So far we do not have a website, if we count on it, we consider that our musical and visual content is suitable for all ages.

10. What about your music do you want people to remember? What is the quality you want to hit people when they hit play?

ANSWER: We would like to be remembered for our passion for the genre, we are constantly working for continuous improvement and we hope that every work that comes out on the market will surpass the previous one, we always try to give everything on the stage and we believe that the public has noticed that, we believe that We are doing things right so far and we are going to give much more.


11. Name a person who is integral to your band that nobody knows about, what person drives your band like they are part of the band? Who is the extra member?

ANSWER: In recent years we have been working with the support of FAUSTO USAQUEN, a great heavy metal fan in Colombia and a potentializer of the genre, with which we have done great things and we hope that they will be many more.

12. Tell nerds like me tell us about your live rig and equipment.

ANSWER: So far we are very simple when making a live assembly, usually in our technical rider consider guitar amplifiers that have tube valves whether MARSHALL, BOESA, ENGL, etc. We like the sound that these contribute, as for the bass, this one is also direct, until now we have been doing very well working in this way, however, we are not closed to the changes.

13. What is your musical guilty pleasure that you are ashamed of?

ANSWER: So far we do not have any hahaha, however, when we have it we will surely publish it through METAL COFFEE.

14. If you could custom build a band who would be the members?

ANSWER: Without a doubt, it would be:

Christian "Zouille" Augustin– Vocals
Jack “Starr” Munsey – Guitar
William J. Tsamis– Guitar
Matthias Lasch “Matt Sinner” – Bass
László Tarcza - Drums

15. Message to the fans? What is it?

ANSWER: Never give up, heavy metal is more than a lifestyle, it is passion and struggle, we must do what we really love no matter what others think.





No comments:

Post a Comment